Ben je op zoek naar de juiste raamdecoratie voor je slaapkamer? Zorg er in ieder geval voor dat het voldoende verduisterend is.

Duo rolgordijnen als raamdecoratie voor de slaapkamer

Zodra je na een lange werkdag naar bed gaat, wil je goed kunnen ontspannen en de volgende dag uitgerust opstaan. Het is dan ook belangrijk dat de slaapkamer rust uitstraalt en dat het goed donker kan worden, zodat je optimaal van je nachtrust kunt genieten. Met duo rolgordijnen kun je dit eenvoudig realiseren.

Verduisterende duo rolgordijnen

Kies je voor een duo rolgordijn verduisterend, dan houdt het niet alleen licht tegen, het isoleert ook nog eens. Ideaal voor in de koude wintermaanden. Daarnaast is het zo dat hoe breder de stroken van het duo rolgordijn zijn, hoe minder openingen er zijn en hoe beter de verduistering zal zijn. Als je daarnaast ook kiest voor een onderlat waarbij het doek dicht tegen elkaar wordt gedrukt, wordt er nog minder licht doorgelaten.

Duo rolgordijn op maat

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om duo gordijnen op maat te laten maken. Dit doe je door zelf een stof te kiezen, de kleur te bepalen en vervolgens een keuze te maken uit cassettes, randafwerkingen en de bediening. Wil je bijvoorbeeld een ketting- of koordbediening, of ga je liever voor een elektrische bediening? Het mooie van zelf een duo rolgordijn samenstellen is dat je het helemaal naar je eigen smaak kunt maken. Zo weet je zeker dat het bij je interieur past en kun je er lang van genieten.

Zelf monteren of laten monteren?

Heb je eenmaal mooie duo rolgordijnen voor de slaapkamer uitgekozen, dan wil je ze natuurlijk ook zo snel mogelijk hebben gemonteerd. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar je kunt ook een monteur inschakelen die het voor je doet.

Check voor je bezig gaat of er geen beschadigingen zijn en geen verpakking weg voor je weet dat alles in orde is. Zorg ervoor dat je de juiste schroeven hebt, voor een houten ondergrond heb je andere schroeven nodig dan een stenen of betonnen ondergrond. Het monteren zelf bestaat uit drie stappen:

  1. De clips monteren
  2. De cassette aan de voorkant inhaken
  3. De cassette aan de achterkant inhaken

Wil je de duo gordijnen reinigen, dan kun je een stofzuiger met zachte borstel gebruiken. Bij een duo rolgordijn met lijm kun je eventuele vlekken eraf poetsen met een zo goed als droge microvezeldoek. Oefen niet te veel druk uit, dit kan kringen veroorzaken. Een duo rolgordijn zonder lijm kun je afvegen met een licht vochtige microvezeldoek.

 

By Anje